Nermin Ogrešević ogorčen što BiH kao država nije poslala spasilačke timove u Tursku

sa

Predsjednik stranke NES Nermin Ogrešević ogorčeno je reagovao na činjenicu da BiH još uvijek nije poslala spasilačke timove u pomoć narodu Turske.

Na svom Facebook profilu Ogrešević je objasnio zašto Bosna i Hercegovina, kao država, još nije poslala spasilačke timove u Tursku.

"Čeka se odobrenje Dodikovog ministra sigurnosti Nenada Nešića. Nije ni Federacija BiH, iako najavljuju da će spasioci krenuti večeras. Republika Srpska ispratila je već svoje spasilačke timove u Tursku", napisao je Ogrešević.

Dadao je i da je Dodik, nažalost, opet uspio predstaviti Bosnu i Hercegovinu nefunkcionalnom državom, a bh. entitet Republiku Srpsku funkcionalnijom od Federacije.

"Novo je to da bi još u očima Turaka i Erdogana čak mogao ispasti i istinski prijatelj, koji je pokazao kome se iz BiH najviše žuri da pomogne", poručuje Ogrešević.

Na kraju objave zaključio je da je ovakav postupak ponižavanje države i svakog istinskog Bosanca i Hercegovca.

Večeras je prva ekipa spasilaca iz Federacije Bosne i Hercegovine krenula za Tursku gdje će pomoći u traganju i spašavanju unesrećenih usljed zemljotresa u Turskoj i Siriji, a još u toku dana ekipe civilne zaštite RS su se uputile ka Turskoj kako bi pomogle u pronalasku i spašavanju ljudi.