NES- stranka na čijem čelu su Ogrešević i Hadžibajrić potpisala koaliciju sa SDA u Mostaru

.

 

Narodni evropski savez (NES) je od danas koalicioni partner vladajuće Stranke demokratske akcije (SDA) u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

 

Ove dvije stranke danas su potpisale sporazum o zajedničkom djelovanju koji se odnosi na učešće u vlasti ovog kantona. Time stranka kojoj su na čelu Nermin Ogrešević iz Cazina i Ibrahim Hadžibajrić iz Starog Grada Sarajevo ulazi u vlast i postaje partner SDA.

Sporazum je u ime ove stranke potpisao Anel Kljako, nekadašnji zastupnik SBB-a Fahrudina Radončića kojeg je isti izbacio iz stranke nakon lokalnih izbora i potvrđenih malverzacija i izborne krađe koju je evidentirala Centralna izborna komisija. Danas taj čovjek predvodi stranku Ogreševića i Hadžibajrića u Hercegovini i ulazi u vlast sa SDA.

Sporazum je na snazi od dana potpisivanja do primjene rezultata Općih izbora, koji bi trebali biti održani sljedeće godine. NES je u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine opozicija SDA-u, dok je SDA u pojedinim dijelovima zemlje opozicija NES-u.

Između ostalog, SDA je opozicija vladajućem NES-u u USK, dok je zajedno sa SDA vlast u ZDK… Kako će ovo pojasniti javnosti i biračima čelnici ove stranke Ogrešević i Hadžibajrić saznaćemo u narednom periodu, ali je sasvim sigurno da ova stranka, sa ovakvim pristupom sebe isključuje iz opozicionog bloka i djelovanja u narednom periodu i pripremi za izbore 2022. godine.

Foto: SDA