Nesvakidašnja izložba u Kulturnom centru Cazin

Sutra će u prostorijama Galerije Kulturnog centra Cazin biti otvorena izložba rukotvorina članica kulturno-edukativnog centra Konya Laleleri-Lale Konye (Konya Sarajevo).

Izložbu organizraju članice ovog udruženja u saradnji sa KC Cazin, a u okviru Cazinskog sajma 2018. Konya centar je osnovan 2006 godine, a krenuo je sa radom 2007. Nastao je na osnovu saradnje dva bratska grada i popisivanja protokola o saradnji između gradova Konye i Sarajeva.

U toku niza godina Centar se razvio u veliku organizaciju koja trenutno obavlja edukacije na dvije lokacije i broji preko 500 članova. Iz matičnog Centra poteklo je osam edukatora stručno obučenih za edukaciju iz raznih vrsta rukotvorina.

Takođe su pokrenuti i Centri u gradu Goraždu, kao i u Hadžićima, gdje su nastavljene edukacije od strane mještana koji su pohađali obuku. Posjetitelji ove izložbe moćiće vidjeti slike na foliji, radove na svili, na drvenoj podlozi, predmete koji su izrađeni dekupaž tehnikom, razne vrste sika urađene u tehnikama veza, nakit i sl. Uz sve predmete koji će biti izloženi, autorice ovih djela će vršiti i prezetnaciju pomenutih tehnika rada za sve zainteresirane, koji će ujedno imati priliku iste i probati.

Ova nesvakidašnja, drugačija, bogatija i interaktivna izložba će biti otvorena u 10:00 h, a trajat će 2 dana. Otvorena je za sve posjetioce i ima prodajni karakter.