Nevjerovatna izjava vatrogasca o nesreći u kojoj su stradali Cazinjani (FOTO)

Saobraćajna nesreća
Na otoku Krku, u subotu oko 23:00h, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su dvije osobe izgubile život, a troje je ozlijeđeno.

 

Kako nam je već od ranije poznato, radilo se o dvojici mladića iz Vazina koji su tragično stradali, dok je treći zadobio teške povrede.

Prema detaljima nesreće koje je objavila policija sumnja se da je do nesreće došlo kada je vozač ličnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, krećući se u smjeru grada Krka prešao na lijevi kolovozni trak namijenjenom kretanju vozila iz suprotnog smjera i direktno se sudario s vozilom marke Volkswagen, isto riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin krećući iz smjera Krka prema Malinskoj.

Došlo je do zapaljenja Fiata uslijed sudara i u njemu su smrtno stradale dvije osobe, a jedan je putnik ozlijeđen, dok su u Volkswagenu dvije osobe ozlijeđene. Neslužbeno omfprmacije govore da su smrtno stradali državljani BiH, bili zaposleni u kompaniji koja se bavi prodajom građevinskog materijala. Treći suputnik iz Fiata, koji se tokom vožnje nalazio na zadnjem sjedištu, od siline udarca ispao je iz vozila te je preživio, ali je teško ozlijeđen, kao i vozač i suputnik iz Volkswagena,koji su se vraćali kući nakon noćnog izlaska.

Komandir JVP Krk Dinko Petrov opisao je kako je izgledala vatrogasna intervencija te rekao da u 20 godina otkako je na dužnosti se nije susretao s ovako velikim i teškim posljedicama. Naveo je da su dvije osobe izgorjele u plamenu i da nije bilo nikakve šanse da im se pomogne. U isto vrijeme su izvlačili osobe iz drugog vozila, gdje se čuko zapomaganje i bila je to borba za život.

Plamen koji je zahvatio vozila prilikom sudara bio je visok šest do osam metara, tvrdi imenovani vatrugasac.