Nevjerovatna priča iz Južne Amerike: Muškarac preživio 24 dana na moru jedući samo kečap

.
Iako preživljavanje na moru često završi nesretno, 47-godišnji Elvis Francois sa ostrva Dominika na Karibima preživio je 24 dana na jedrilici i to jedući samo kečap.

 

Prema pisanju Associated Pressa, muškarca je pronašla Kolumbijska mornarica i to 120 nautičkih milja sjeverozapadno od Puerto Bolivara. Francois je u razgovoru sa zvaničnicima izjavio kako je vidio i druga plovila, ali da nije uspio privući njihovu pažnju.

"Urezao je riječ 'pomoć' na jedrilici u nadi da bi ga avion u prolazu mogao vidjeti i eventualno pozvati pomoć", piše The Independent.

Ipak, najzanimljivi dio njegove avanture odnosio se na činjenicu da je za 24 dana koliko je proveo na moru jeo isključivo kečap.

"Nisam imao hrane. Na brodu je bila samo flaša kečapa i bijeli luk u prahu. To sam pomiješao s malo vode da bih preživio 24 dana. Sakupljao sam kišnicu kako bih ostao hidriran", rekao je medijima.

Na kraju, objasnio je i kako su ga službe uspjele pronaći.

"15. januara vidio sam avion. Imao sam ogledalo te sam sunčeve zrake pomoću njega odbijao nazad prema avionu. Ubrzo sam shvatio da su me vidjeli. Mogu im biti zahvalan što sam živ. Bilo je jako teško. Nisam imao s kim razgovarati. Nisam znao šta da radim ni gdje se nalazim", poručio je Francois.

 

Foto: Twitter