NEVJEROVATNA RONALDOVA STATISTIKA NAKON 50 MEČEVA ZA JUVENTUS Kritikovali su ga, a svima im je zapušio usta

juventus
Nogometaši Juventusa pobijedili su u Torinu Fiorentinu s 3:0 u 22. kolu Serie A, pa su zadržali prednost na tabeli od tri boda u odnosu na prvog pratitelja, ekipu Intera koja je sinoć s 2:0 slavila u Udinama.

Otvarajuća nedjeljna utakmica 22. kola talijanskog nogometnog prvenstva dodatno je učvrstila Juventus na vodećoj poziciji tabele tamošnjog prvenstva zahvaljujući pobjedi 3-0 ostvarenoj protiv Fiorentine.

Dva pogotka s bijele tačke postigao je Cristiano Ronaldo, a za konačan rezultat pobrinuo se Matthijs de Ligt pred sam kraj susreta.

Ronaldova dva gola znače i nove dobre razloge za gledanje u statističke podatke koje mijenja gotovo svakim izlaskom na teren.

Ronaldo je od jučerpostao prvi Juventusov nogometaš nakon Davida Trezegueta koji je u devet uzastopnih utakmica pogađao za najjaču torinsku nogometnu ekipu. Sjajni francuski nogometaš 2005. bio je u istoj seriji dugoj deset utakmica, što je i danas klupski rekord.

Vrijedi spomenuti i da je jučerašnja utakmica bila 50. koju je Ronaldo odigrao za Juventusov tim u talijanskom prvenstvu. Postigao je 40 i namjestio 10 golova. Impresivno...