Nevjerovatna situacija u studentskoj menzi: Žohari pronađeni u tanjirima studenata

.

Više studenata koji su jeli u brzoj menzi Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu doživjelo je šok nakon što su pronašli žohare u svojim tanjirima. Incident se dogodio u razmaku od nekoliko sati, a jedan od studenata je cijeli događaj dokumentirao fotografijom koju je podijelio na društvenim mrežama.

Jedan od studenata, čiji je cimer pronašao žohara u tanjiru, izjavio je za Dnevnik.hr da su ubrzo nakon objave slike na društvenim mrežama primili poziv od od nepoznatog broja. Osoba s druge strane tražila je brisanje objave te se izvinila, ponudila povrat novca i besplatnu večeru, naglašavajući da se ovakvi incidenti trebaju prijavljivati na licu mjesta, a ne putem društvenih mreža.

U odgovoru na incident, Studentski centar je naložio hitan inspekcijski nadzor i zatražio izjave osoblja. Izjava iz kancelarije direktora naglašava da osoblje restorana nije bilo obaviješteno o incidentu te da su saznali putem društvenih mreža. Također, ističe se da je provođena redovna dezinsekcija, a dodatne mjere čišćenja i dezinfekcije prostorija su poduzete.

U svom zvaničnom odgovoru, Studentski centar se ispričao studentima na propustu, refundirao novac i pozvao studente na saradnju u rješavanju izazova s kojima se suočavaju u pružanju usluga prehrane. Također, potiču studente da se odmah jave odgovornoj osobi restorana i pošalju prigovor kako bi riješili eventualni problemi s kvalitetom usluge.