Nevrijeme u Kaknju oborilo stabla, na vozilima pričinjena materijalna šteta (FOTO)

Veliko nevrijeme nezapamćeno u gradu Kaknju i brzina vjetra koja je na momente prelazila i 100 km na sat uz obilnu kišu prouzrokovalo je veliku materijalna štetu.

Drveća su padala kraj puta, vjetar je nosio krovove kako na zradama tako i na domaćinstva, a na vozilima je pričinjena i znatna materijalna šteta. Poslije nevremena koje je zadesilo gradsko i prigradsko područje Općine Kakanj, ekipe Civilne zaštite i Vatraogasne službe nalaze se na terenu.

Oborena su i polomljena stabla u gradskom spomen parku, parku poginulih rudara, naselju Albanija, kod Doma zdravlja, ulici Alije Izetbegovića i ulici Sedme muslimanske brigade.

1

Uklonjeno je drveće i dijelovi drveća sa saobraćajnica tako da su kolovozi prohodni. Vatrogasci rade na uklanjanju dijelova krova na zgradi ST-2 koji bi obrušavanjem sa zgrade mogli nanijeti štete i povrede. 

Podsjećamo, veliko nevrijeme pogodilo je Kakanj danas između 18.00 i 19.00 sati. Materijalna šteta na terenu još se procjenjuje, a u akaciju čišćenja stabla uključili su se i građani Kaknja.