Nezavisni blok Bihać i njegovi kandidati u simboličnoj posjeti GP Izačić (FOTO)

NB Bihać
Obzirom na predizborne aktivnosti ali i konkretna rješenja koja Nezavisni blok, kao relativno mlada stranka, nudi u smislu zaustavljanja odlaska mladih sa ovih ali i drugih dijelova BiH, nije u fokusu ove stranke samo kroz predizbornu kampanju, već je to sveobuhvatan program na kojem se radi od početka.

 

Program rješavanja problematike mladih obuhvata vise segmenata, od nemogućnosti zapošljavanja do korupcije i nejednakih uslova za egzistencijalno zbrinjavanje mladih.

Jasno je i da je trend odlaska mladih svakodnevno u porastu i pored specifične epidemiološke situacije ne samo kod nas već i u zemljama Europe, a upravo bi mladi trebali biti glavni oslonac budućeg razvoja.

Nezavisni blok je na svoju listu za Gradsko vijeće uvrstio veliki broj mladih i obrazovanih ljudi koji u BiH vide svoju budućnost, ali su svjesni da se za to mora svakodnevno boriti.

Predsjednik Gradskog odbora Bihać, Nazif Ćehajić sa kandidatima je simbolično posjetio granični prelaz Izačić čime je istakao osnovni i najveći problem mladih čije ćemo posljedice dugo osjećati.

 “Za Bihać moramo izboriti jednake šanse za sve mlade prilikom zapošljavanja, pokretanja biznisa ili realizacije ideja koje imamo, kao i puno više kulturnih i turističkih sadržaja koje bi morali imati u našem gradu. Mi smo vrata Evropske unije i sa našom pameti i sposobnostima, želimo evropske standarde dovesti u Bihać i BiH i tako osigurati da naši mladi ovdje ostaju i grade svoje porodice”- izjavila je diplomirana pravnica Mirela Hadžihajdarević, kandidatkinja na listi za Gradsko vijeće.

A njena kolegica na listi i predsjednica žena Nezavisnog bloka Bihać Elvira Begić ističe:

“Mladima treba obezbijediti posao odmah, a ne da budu na ” čekanju“ dok prioritet za zapošljavanje imaju djeca privilegovanih pojedinaca.

Naša djeca su naše bogatstvo, produkt našeg ulaganja i žalosno je da kvalitet i znanje naših mladih prepoznaju druge države, u kojima se pokažu kao najbolji radnici i umovi. Mi konkretno imamo rješenje kako zaustaviti odlazak mladih pružajući im prije svega mogućnost stručnog osposobljavanja i jednake šanse za zapošljavanje.

Nezavisni blok mladima svakodnevno šalje jasnu poruku rješenja kako bi ostali u ovom gradu da se bore za svoju budućnost“.