Nezavisni blok Bihać na terenu o problemima mještana Lohova (FOTO)

NB u Lohovu
Nezavisni blok Bihać i njegovi kandidati na ovim lokalnim izborima u sklopu svojih aktivnosti danas su posjetili mještane bihaćkog naselja Lohovo.

 

Prilikom posjete ovog naselja, a u razgovoru sa mještanima, utvrdili su problem ovog područja i usaglasili njihovo konkretno rješavanje, a posebno kada su u pitanju povratnici i problematika koja pritiska ovo naselje, kao što je gradski prevoz.

Nosilac liste i predsjednik GO NB Bihać Nazif Ćehajić razgovarao je sa mještanima i s njima usaglasio prioritete rješavanja problema kao i modalitet pristupa u konkretizaciji planiranih aktivnosti kako bi se poboljšao kvalitet života mještana u ovom dijelu Općine Bihać.

Tatjana Demirović, kandidat za Gradsko vijeće Bihać ispred NB Bihać, je razgovarala sa povratnicima u Lohovo, te naglasila kako njihovi interesi ne smiju biti ugroženi niti dovedeni u bilo kakav nepovoljniji položaj s obzirom da njihov povratak mora biti samoodrživ uz maksimalno zalaganje i pomoć lokalne zajednice.

Ono što najviše muči stanovnike Lohova je problem prijevoza. Oni ističu kako im je potrebna barem jedna linija gradskog prijevoza sedmično da bi mogli doći do grada i platiti račune i obaviti druge neophodne poslove. Ovo pitanje je trebalo biti rješeno ranije po inerciji ljudskih potreba, ali na žalost nije.

Problem koji je ovdje dodatno izražen jesu psi lutalice koji se moraju sistemski rješiti kroz postojeće institucije i sa raspoloživim resursima poštujući principe humanosti. Nezavisni blok predstavio je svoj konkretan način rješavanja ovog problema kroz čipovanje pasa i sankcionisanje neodgovornih vlasnika, ali i kroz dodatna ulaganja u azile zasnovane na europskim standardima.

Nezavisni blok Grada Bihaća želi prenijeti poruku građanima rubnih, a posebno povratničkih mjesnih zajednica poput Lohova da će se vijećnici ove stranke u idućem sazivu Gradskog vijeća pobrinuti da riješe njihove probleme sa prijevozom i psima lutalicama, ali i kroz druge provedive projekte koji život u ovakvim naseljima može podići na viši nivo dostojan čovjeka koji živi u 21. stoljeću.

Sve aktivnosti su sprovedene poštujući mjere za suzbijanje širenja koronavirusa.