Nezavisni blok u Bihaću predstavio svoj program za predstojeće Lokalne izbore sa konkretnim rješenjima (FOTO)

Nezavisni blok
Ova stranka po prvi put učestvuje na lokalnim izborima, s obzirom da je kao nova politička snaga nastala prije tri godine.

 

Ovo je jedan od rijetkih političkih subjekata koji svoje aktivnosti ne temelji na svemu onom što smo imali priliku slušati poslijednjih 20-ak godina, već na konkretnim i provedivim mjerama na sanaciji privrede, rješenju migrantske krize, infrastrukturnim sistemskim rješenjima, stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, kao i mnogim drugim mjerama čiji je cilj podizanje životnog standarda, veća briga za građane u dijaspori i zaštiti imovine i sigurnosti.

Prilikom predstavljanja programa ove političke organizacije, njen predsjednik Senad Šepić, jasno je ukazao na razlike u političkom putu i aktivnostima koje koje treba da se realizuju u narednom periodu, te zašto treba dati podršku ljudima koji predstavljaju ovu stranku u Unsko-sanskom kantonu.

Programske aktivnosti i ciljeve predtsavili su i federalni zastupnik Amer Obradović, ali i nosilac liste za Općinsko vijeće Bužima, zastupnik u Skupštini USK-a i potpredsjednik Nezavisnog bloka, Nisvet Jusić, kao i kandidati za vijeća u Sanskom Mostu, Bosanskoj Krupi i Bosanskom Petrovcu.

Medijima se predstavio i Nazif Ćehajić, predsjednik GO Nezavisnog bloka Bihać, približavajući strategiju budućih aktivnosti građanima, kroz neophodne mjere i aktivnosti čija se realizacija očekuje u narednom periodu.