Ni korona im ne može ništa: CIK funkcioniše uprkos tome što su četiri člana pozitivna na Covid-19

CIK
Danas usvojena odluka o ponovnom brojanju glasova na još jednom biračkom mjestu u Mostaru

 

Centralna izborna komisija je danas donijela odluku da se ponovi brojanje glasova za još jedno biračko mjesto za lokalne izbore u Mostaru. Radi se o biračkom mjestu koje se nalazi u gradskom području Stari grad.

Ovo je do sada ukupno 17 biračko mjesto u Mostaru za koje će biti ponovo prebrojani glasački listići u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu.
 

Kao što je poznato, prošle sedmice VIK je donio odluku da se ponovi brojanje glasačkih listića za ukupno 16 biračkih mjesta iz različitih gradskih izbornih područja. Ovo brojanje glasova bi trebalo biti završeno danas poslijepodne. Međutim, već su pojedini predstavnici stranaka nagovijestili kako će doći do promjena u prvobitnom tasporedu mjesta u Gradskom vijeću Mostara.

Svi koji su pratili današnju sjednicu CIK-a uživo mogli su primijetiti jednu neobičnost, a to je da su sjednici prisustvovale samo dvije članice Komisije Vanja Bjalica-Prutina i Irena Hadžiabdić. Muški "dio ekipe" se javljao putem telefona prilikom glasanja. Naime, kako smo uspjeli saznati Željko Bakalar, Ahmet Šantić, Suad Arnautović i Vlado Rogić su pozitivni na koronavirus, dok se Jovan Kalaba nalazi u samoizolaciji.