Nijaz s 20 kredita u bankama i organizacijama izgradio kuću: Ostao mu još jedan

.

Nijaz Duharkić iz Kiseljaka ističe se svojom neobičnom životnom pričom, koja obuhvata niz nevjerovatnih događaja i odluka.

Jedna od iznimnih situacija u Duharkićevoj priči jest njegova odluka da podigne čak 20 kredita u bankama i mikro-kreditnim organizacijama kako bi izgradio svoju kuću.

Iako mu je ostao još jedan kredit za otplatu, ova nekonvencionalna strategija pokazuje njegovu odlučnost i predanost ostvarenju svojih ciljeva.

 

Duharkić nije stran neprekidnom mijenjanju mjesta boravka, što dodatno naglašava njegovu dinamičnu životnu priču. Također, suočio se s gubitkom u sporovima s ljudima s kojima je imao ugovor o doživotnom uzdržavanju, što je dodatni izazov s kojim se nosio.

 

Jedan od zanimljivih detalja iz njegovog života je i način na koji je pronašao svoju sadašnju suprugu.

Umjesto da sam traži ljubav, Duharkić je prepustio svom kumu da pronađe partnericu za njega, za što je platio svom kumu 5000 maraka. Ova anegdota oslikava neobičan pristup pronalasku životnog partnera i dodatno osvjetljava Duharkićevu životnu priču.

 

Uz to, Duharkić se ističe i po svojoj iskrenosti i poštenju, jer je u jednoj godini pronašao čak četiri novčanika i jedan mobitel te svima koji su izgubili novac vratio novac i dokumente.

Životna priča Nijaza Duharkića iz Kiseljaka obiluje izuzetnim situacijama i odlukama koje ga čine neobičnim građaninom, čija priča nadilazi uobičajene životne obrasce.