Nije kriminalac, samo je hrabra: Olivera Ćirković o Mirnesinom hapšenju

Olivera i Mirnesa
Nakon višemjesečne potrage, Mirnesa Bešlić, porijeklom iz Busovače, predala se policiji na aerodromu u Štutgartu.

 

Ovo je prokomentirala i Olivera Ćirković koja je najozloglašeniji Pink Panter na svijetu, jedina žena koja je pobjegla iz Grčkog zatvora, ali i višestruka zatvorska povratnica.

Ja sam navijala za nju čisto podrške radi, ali sam znala da će doći do ovakvog kraja – ističe Ćirković.

Dodala je i to da bez obzira na predaju, Mirnesa bi bila uhvaćena, te bi to bilo još gore jer bi sve došlo na naplatu.

Ovakve priče nikada nemaju sretan kraj. Druga stvar, Mirnesa nije kriminalac, samo je hrabra ili luckasta. Čovjek koji odluči da uradi nešto slično on mora da bude od prije kriminalac, mora znati kako je to kada ga policija traži, da zna kako se sakriti ili pobjeći, da ima lažne pasoše, da prelazi granice – rekla je Ćirković.

Prisjetila se i toga kada je za njom bila raspisana potjernica, te kazala da je ona tada bila već duboko u kriminalu i svjesna šta to nosi.

Jednoj osobi koja je išla na posao svaki dan i samo je zamislila da može biti kriminalac, pritisak medija, da li je neko prepoznao ili ne, to je već neka druga stvar. To više nije život, ali i cifra koju je uzela je mala. S tim se može živjeti nekih pet godina, ali šta onda poslije. Ne može se ni zaposliti nit išta – navodi Ćirković.

Kako kaže ovo je pametna odluka, jer pravosuđe Njemačke poštuje kada se neko preda.

Sve do pet godina bih ja odležala za milion, zatim izašla i imala taj novac. Međutim, ako ne vrati novac onda je to drugačije, jer je pravosuđe u Njemačkoj dosta ozbiljnije. Vidjet ćemo šta je Mirnesa smislila, jer nelogično mi je ako ne vrati novac a predala se, onda je kazna drugačija. Mada, ovo je slučaj koji nije samo krađa, već može biti i prevara jer je ona bila uposlenik firme – zaključila je Ćirković.

Za kraj je istakla i to da je Mirnesa trpila veliki pritisak, jer kako kaže ona ipak nije bila kriminalac.

Podsjećamo, Mirnesa Bešlić uhapšena je danas na aerodromu u Štutgartu. Za Mirnesom je tragalopola Evrope nakon što je iz firme za transport ukrala milion eura, nakon čega joj se gubio svaki trag.

Kako pišu njemački mediji, Mirnesa je preko svog advokata obavijestila njemačke vlasti da želi da se preda, poslije čega su je uhapsili istražitelji sa saveznom policijom.

Željela je da se preda, njen advokat je pozvao policiju i rekao da će sletjeti na aerodrom u Štutgartu – rekla je portparolka policije Ilona Bon.

Njemačke vlasti su uhapsile najtraženiju ženu u Njemačkoj koja je promijenila svoj izgled.

Kako je Bon izjavila, Mirnesa je bila smirena tokom hapšenja, a u Štutgart je stigla iz jedne balkanske države.

U Štutgart je došla iz Crne Gore – rekla je portparolka policije.

Foto: Avaz