Ništa od opoziva načelnika Bosanskog Grahova

Inicijativu za opoziv podnio je predsjednik Vijeća Dragan Prpa sa pojedincima koji gledaju samo svoje interese, kaže načelnik

Iako je bila pokrenuta, inicijativa za opoziv načelnika Bosanskog Grahova Milorada Gligića nije dobila podršku. Prema Gligićevim riječima, inicijativu za opoziv podnio je predsjednik Vijeća Dragan Prpa sa grupom pojedinaca koji, kako kaže, gledaju samo svoje interese.

- Ta grupa pojedinaca nema stranku iza sebe, nego djeluje samostalno. Teško je i utvrditi u kojim su strankama. Recimo, Prpa je bio u DNS-u pa je izbačen, ostala dvojica ili trojica su bili u SDS-u, a sad se njihov status ne zna. Dio SNSD-a je bio za opoziv, dio protiv. HDZ je tu negdje balansirao pa se stavio na stranu ljudi koji su pokrenuli opoziv. Prosto je teško formulisati ko stoji iza tog opoziva osim grupe pojedinaca koja nema uporište ni u narodu ni u Vijeću za izglasavanje opoziva, kazao je Gligić.

Inicijativa je pokrenuta nakon što su se u ovoj opštini pojavili problemi sa vodosnabdijevanjem te odvozom smeća, a za to vrijeme opštinski načelnik bio na godišnjem odmoru.

- Nisam bio mjesec na godišnjem, kako to kažu, nego 15 dana što me sljeduje po zakonu. Međutim, pojedinci su čak opstruisali odvoz smeća i čak i dotok vode. Čim sam se vratio sa godišnjeg odmora, smeće je uklonjeno, a i problem vodosnabdijevanja napokon smo prošle sedmice riješili, ističe Gligić.

Dodaje da je od preuzimanja mandata pokušao da napravi zajedničku priču i da se djeluje za dobrobit opštine.

- Međutim, neki pojedinci očigledno ne žele da rade za dobrobit Grahova ako oni nisu na vlasti, zaključuje Gligić.

Podsjetimo, Gligić je izabran za načelnika na vanrednim opštinskim izborima u februaru kao nezavisni kandidat.

 

 

EDIN BARIMAC