NJEGA TREBA NABITI NA (SO)KOLAC: Supruga Željka Komšića stekla fakultetsku diplomu na Sokocu

 

To što je Osman Mehmedagić Osmica „stekao“ fakultetsku diplomu u Banjoj Luci, te da se tokom upisa na ovaj fakultet izjašnjavao kao Hrvat, a „zlu ne trebalo“ domogao se još jedne diplome na fakultetu u Travniku, što slovi kao najmizernija obrazovna ustanovi u Bosni i Hercegovini, nije zasmetalo njegovom stranačkom šefu i jaranu Bakiru Izetbegoviću, jer ovakvoj SDA-ovoj bulumenti može sve „stati u obraz“.

Nekadašnja „zvijezda“ SDA, Arzija Mahmutović, ne samo da je završila fakultet na Palama, već je i stekla zvanje doktora nauka na ovom fakultetu.

Došao je vakat da o moralu u politici više ne govore bošnjački politički i vjerski prvaci, već te govore u Sarajevu spominju tek rijetki ateisti i nemuslimani. Bošnjački obraz nije okaljao samo Osmica koji je ponizio i sebe i Bošnjake odlazeći u Banju Luku da bi stekao akademsko zvanje, već i muftija koji od Milorada Dodika uzima novac za izgradnju džamije i nekakve medrese.

Jedan od nada sarajevske političke scene bio je i Željko Komšić koji se nije libio govoriti o časti i poštenju, jednostavno je govorio „obrazu“, dok nije učinio svoj „salto moratle“ i prešao na stranu onih koji nisu držali od obraza i koji su ogrezli u svakoj vrsti političkog nemorala i kriminala.

Informacija da je supruga Željka Komšića krenula Osmicinim stopama i da je završila pravni fakultet na Sokocu, što joj je omogućio Šemsudin Džeko, koji predaje na ovom fakultetu, a koji je uz to i funkcioner Komšićeve stranke (DF), može se shvatiti zbog čega je stao na stranu beskrupuloznih političkih bezobraza.

Neko je već rekao da je Komšić ovim svojim političkim prebjegom „ubio (društvenu) nadu“ Sarajlijama, što se može smatrati žalosno tačnom ocjenom!