Pajić: "Nova Vlada USK-a prvo treba završiti proceduru imenovanja komesara" (VIDEO)

Vijest dana u Unsko-sanskom kantonu je smjena Vlade Unsko-sanskog kantona, kojoj je prethodila smjena predsjedavajućeg Skupštine Unsko-sanskog kantona.

Jedan od mnogobrojnih imenovanih danas je i novi predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona Rasim Pajić, koji je u večerašnjem Dnevniku RTVUSK govorio o razlozima zbog kojih su posegnuli za ovako drastičnim potezom u vrijeme kada to niko nije očekivao, te o potezima koje bi trebala imenovana Vlada uraditi.

“Dosadašnja Vlada svojim neradom i pogrešnim potezima dovela je Kanton u težu situaciju u odnosu na onu koju su zatekli. Duži vremenski period smo upozoravali na takav rad Vlade i ovim potezom smatramo da ćemo spriječiti masovna upošljavanja u javni sektor što Vlada radi u posljednje vrijeme.”, razlozi su smjene Vlade koje je naveo novi predsjedavajući Skupštine USK.

Na pitanje koji su tu konkretni koraci nove Vlade USK, Pajić je odgovorio kako smatra da jedan od prvih karaka treba biti imenovanje policijskog komesara, odnosno da treba završiti imenovanje s obzirom da je sva procedura što se toga tiče savršena. “Imenovanjem komesara problem migranata neće biti potpuno otklonjen, ali će značajno poboljšati situaciju s obzirom da je komesar najodgovornija osoba za stanje sigurnosni u USK.”, rekao je Pajić.

U nastavku pogledajte kompletan intervju predsjedavajućeg Skupštine USK: