fbpx Novalić primio studente koji su zauzeli treće mjesto na svjetskom takmičenju

Novalić primio studente koji su zauzeli treće mjesto na svjetskom takmičenju

Home

Novalić primio studente koji su zauzeli treće mjesto na svjetskom takmičenju

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, danas je primio članove arbitražnog tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Prijemu su prisustvovali članovi tima studenti Amina Hasanović, Ajna Mahmić, Emir Živčić i Ibrahim Palalija i mentor prof. dr. Zlatan Meškić.

Nakon što su se prošle godine plasirali među 16 najboljih ekipa u svijetu, tim zeničkog Pravnog fakulteta ove godine je ostvario dosad najbolji rezultat, otkad učestvuje na tom takmičenju, a uspjeh je značajniji, jer je ove godine u konkurenciji bilo 378 timova iz cijelog svijeta.

Čestitajući zeničkom akademskom timu na ostvarenim rezultatima, federalni premijer je rekao da je to radosna i ohrabrujuća vijest za generacije mladih Bosne i Hercegovine i dokaz da se sve može postići kad se želi, radi i sanja.

Novalić je tim uspješnim mladim ljudima dodijelio novčane nagrade u iznosu od po 500 KM.

“Od prve godine mandata izdvajamo budžetska sredstva za zapošljavanje mladih. Znamo da to nije dovoljno, ali pokazatelji o ekonomskom rastu obećavaju da će i drugi, privreda posebno, imati više mogućnosti za ove namjene”, rekao je Novalić, prenosi Hayat.

Studenti su istakli kako je njihov uspjeh poruka mladima da trebaju ostati i graditi budućnost u Bosni i Hercegovini.

“Drago mi je da smo pokazali da ono što je ‘vani’ ne mora da znači da je bolje i kvalitetnije. Dobro je i da smo pokazali da nema ništa bez rada i truda, i da jednostavno morate proći taj proces učenja i istraživanja”, kazala je studentica Amina Hasanović.

“Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot” je takmičenje u međunarodnoj arbitraži i međunarodnom poslovnom pravu. Organizator je Association for the Organization and Promotion of the Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, a sponzorske organizacije su mnogi poznati svjetski univerziteti, centri za arbitražno rješavanje sporova, Komisija UN-a za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) i Pravni fakultet Univerziteta u Beču, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Objavio: Wed, 15/05/2019 - 20:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top