Nove medalje za mlade karatiste KK Cazin

.
U nedjelju 27. marta 2022. godine, održan je karate turnir Ključ Open u Ključu za sve uzrasne kategorije.

Prijavljen je 431 takmičar u 647 kategorija, iz 37 klubova iz 3 države. 

 

Za naš KK Cazin je najbolji rezultat ostvarila Alidžanović Dževdana koja je osvojila zlatnu medalju u katama u kategoriji kadetkinje. Ali to nije sve, jer je Dževdana nastupila i u starijoj kategoriji u katama juniorke gdje je takođe osvojila prvo mjesto. Ekipno je zajedno sa svojim klubskim kolegicama Rizvić Lejlom i Hadžirić Šejlom osvojila treće mjesto i bronzanu medalju.

 

Hadžirić Aiša je takođe osvojila zlatnu medalju u katama za djecu do 7 godina, ali je i u starijoj kategoriji djevojčica do 8 godina osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. Ekipno je Aiša sa svojim kolegicama Mulić Hana i Hodžić Asija osvojila treće mjesto i bronzanu medalju.

 

Sedić Adnan je u neizvjesnom meču u finalima, odlukom sudija osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju, a ekipno u katama sa svojim klubskim kolegama Rizvić Amarom i Ždralić Aldinom drugo mjesto i srebrnu medalju.

 

Mujakić Benjamin se hrabro borio ali je zaustavljen u finalnom meču i tako je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju za naš klub i grad Cazin.

 

Treće mjesto i bronzanu medalju osvojili su :

 

Ekipno kate dječaci Mehagić Amil, Sedić Edin i Mujakić Benjamin

Kadeti borbe Ždralić Aldin

Juniori borbe i kate Rizvić Amar

 

Čestitamo svim takmičarima koji su osvojili medalje, a i onima koji ovaj put nisu imali sportske sreće, i nisu osvojili medalje, ali svi su oni takoder pobjednici. Zahvala ide naravno i roditeljima na podršci, prevozu i što stoje rame uz rame sa trenerima KK Cazin.