Nove prijave protiv Mike Aleksića: Žrtva tvrdi da je zlostavljana još devedesetih

.
Srbijanski mediji objavili su da se nekoliko žena javilo iz inostranstva tvrdeći da ih je seksualno zlostavljao učitelj glume Miroslav Mika Aleksić

Navode da su se žene javile iz više evropskih država, ali je bilo slučajeva i iz Amerike.

 

"Jedna državljanka Srbije javila se iz SAD-a. Ona je svojevremeno bila polaznica škole Mike Aleksića, ima veoma traumatično iskustvo seksualnog zlostavljanja. Ona se ne bavi glumom, otišla je u drugu profesiju i već godinama živi u inostranstvu. Kako je ispričala, nju je Aleksić napastvovao polovinom 90-ih godina", rekao je sagovornik blizak istrazi.

 

Kako navode ona je već dala izjavu istražnim organima, koja je snimljena putem Skypea potom transkribovana i predata tužilaštvu.

 

Tužilaštvo je donijelo odluku da će sve žene koje budu htjele dati izjavu u ovom slučaju to učine putem video-poziva. Također, izjavili su i da se od otvaranja slučaja javilo mnogo djevojaka i žena koje tvrde da su bile žrtve Mike Aleksića, ali i da je u većini riječ o zastarijelim slučajevima.

 

"To nikako ne treba da obeshrabri žrtve, jer sve one koje su imale neprijatnost i bile zlostavljane mogu da budu veoma dobri svjedoci i da pomognu u razotkrivanju svega što se u poznatoj školi glume decenijama unazad dešavalo", kazao je izvor.

 

Seksualno zlostavljana od vlasnika škole glume doživjela je i jedna žena 2008. godine, ali ni ona neće zbog zastarjelosti slučaja podnijeti krivičnu prijavu protiv njega.

 

Podsjećamo, glumica Milena Radulović je 17. januara javnosti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17, a on 61 godinu.

 

Aleksić je potom saslušan u tužilaštvu te je negirao krivicu te mu je određen pritvor do 30 dana.

 

Tri dana kasnije Radulović je saslušana u Višem tužilaštvu u Beogradu, gdje je dala izjavu nakon hapšenja učitelja glume, a potom izjavu je dala i mlada srbijanska glumica Iva Ilinčić.