Novi detalji divljačkog napada: “Htio je voziti prepun autobus, pričao je nepovezano"

Javnost je zgrozio jutrošnji napad divljaka na gradski autobus Prometa kod Splita.

Nakon što je šokirani vozač napadnutog autobusa Hrvoje Uvodić za Dalmaciju Danas rekao da ne zna kako će sutra sjesti za volan autobusa te da ovo što mu se dogodilo nikome ne bi poželio, za Dalmatinski portal je ispričao detalje napada.

Objasnio je kako je došlo do toga da je divljak napao autobus. Čini se da je to učinio bez ikakvog razloga.

Šetao po cesti i zaustavljao vozila, onda je naišao autobus

“Šetao je i zaustavljao vozila. Blokirao im je put, a kada je vidio autobus, nekako se fokusirao na mene. Mala auta su ga uspjela zaobići, sa zglobnim autobusom to je malo teže. Udario je prvo par puta nogom u šoferšajbu. Vidio sam da se neće maknuti, zvao sam odmah policiju i objasnio im što se događa. Taman kada sam završio, iščupao je brisač i počeo razbijati stakla”, ispričao je vozač.

Otkrio je da je podivljali mlađi muškarac sjeo na njegovo mjesto i htio voziti autobus, piše Fokus.ba.

“Sjeo je na moje mjesto i htio je krenuti. Ko zna što mu je bilo u glavi?”

“Ušao je na prednja vrata. Udario ih je nogom, onda je rukama otvorio vrata. Sjeo je na moje mjesto. Htio je krenuti. Ko zna što mu je bilo u glavi? Vidio sam da je vrag odnio šalu. Uspio sam ga iščupati vani. Onda je digao poklopac motora. To je trajalo dok nije policija došla”, ispričao je Uvodić.

Kaže kako je mladić pričao potpuno nepovezano.

“Pitao me je imam li kartu. Rekao sam mu da je nemam, da sam je izgubio. Vidio sam da nije agresivan, da neće krenut na mene. U prvom trenu mi nije bilo svejedno kada je počeo rušiti. Pokušao sam ga smiriti, međutim, on kao da u tim trenucima uopće nije bio prisutan na ovom svijetu. Izgubljen totalno. Čisto sumnjam da će se sjećati što je napravio. Nije znao ni gdje je, ni šta je. Tako mi je djelovalo po njegovom izgubljenom pogledu i nepovezanoj priči”, kazao je.

Ovako nešto mu se još nije dogodilo, a sedam godina vozi u Prometu.

“U autobusu je bilo pedesetak ljudi, svi smo se stisnuli nazad”

“Nije ovo ugodno. Ko bi ovo očekivao u nedjelju rano ujutro? Vidio sam da će biti neki problem kada je zaustavljao aute na cesti, ali ni na kraj pameti da bi mogao napraviti ovo što je napravio. Razbio je sedam, osam stakala, retrovizor, brisač… U autobusu je bilo pedesetak ljudi, bio je dobro popunjen. Svi smo se stisli odozada, bila je totalna gužva”, prepričao je dramatične trenutke Prometov vozač.

Vožnju nakon svega nisu mogli nastaviti.

“Policija je napravila uviđaj, došli su ljudi iz Prometa i odveli autobus u garažu. Čim sam otvorio vrata, putnici su se razbježali na sve strane. U autobusu je sa mnom ostalo dvoje ljudi. Zapitao sam se što bi bilo da je mene napao kada je ušao unutra”, rekao je Uvodić.

Dodao je da će neko vrijeme ipak pauzirati od posla.

“Otvorit ću bolovanje. Nije mi svejedno. I dalje imam grč u želucu od svega”, kazao je za Dalmatinski portal.

Divljak zadržan u bolnici, bio je potpuno rastrojen

Divljak koji je jutros napao autobus kod Splita hospitaliziran je. Kako smo neslužbeno doznali, zbog potpune rastrojenosti zadržan je na liječenju.

U divljačkom pohodu razbio je vjetrobransko staklo, više bočnih stakala te ono na vratima, a oštetio je i karoseriju autobusa. Autobus koji je podivljali muškarac razbio vozi na liniji Split – Trogir.

Policija: Uhvatili smo muškarca koji je razbijao autobus, pokušao je pobjeći

“Mi smo jutros oko 6:30 zaprimili dojavu da muškarac oštećuje Prometov autobus. Događaj je bio na Području Svetoga Kaja, koje spada u Solin, u Salonitanskoj ulici. Muškarac je razbijao vjetrobransko staklo i lim autobusa. Policajci su odmah izašli na teren i zatekli muškarca na licu mjesta.

On se dao u bijeg, ali policajci su ga uspjeli sustići i privesti. S obzirom na njegovo stanje on je prebačen u bolnicu, gdje je zadržan na liječenju. Kad se steknu uslovi, protiv njega će se provesti kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela oštećivanja tuđe stvari”, rekli su za Index iz splitske policije.