NOVI DETALJI OTMICE DJEČAKA: Držali ga u dvije kuće da bi zavarali trag

Otmičari Petra M. (13) iz Stare Pazove do detalja su razradili plan otmice trudeći se da zavaraju tragove. Oni su dječaka prvo držali u jednoj napuštenoj kući, da bi ga potom odvezli u kuću u Belegišu.

Otmica dječaka Petra M. odigrala se u subotu oko 23.15 sati kada su Lazar Jovišić i njegov brat N. J. maskirani fantomkama presreli dječaka dok je vozeći se na biciklu išao ka kući.

Oni su ga, kako se sumnja, oborili sa bicikla i uvukli ga u jednu napuštenu kuču u Staroj Pazovi gdje su ga udarali toliko, da je dječaku povrijeđena donja usna i desni kuk. U ovoj kući oni su vezali dječaka, nakon čega su ga odvezli u Belegiš.

Policija privodi na saslušanje osumnjičene za otmicu Petra M.

PRIJETILI PIŠTOLJEM


Na putu ka tamo, kako se sumnja, automobil je vozio otac otmičara Marko Jovišić, a njegovi sinovi prijetili su naizmjenično pištoljem maloljetniku Petru M.

Oni su mu, kako se sumnja, naredili da pozove brata i da mu kaže da ima problem i da dođe po njega.

– Oni su mu također rekli da nazove majku i da joj kaže da se nalazi kod groblja i da njegov brat dođe po njega – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

PLAN DRUGE OTMICE


Nakon ovog poziva, Lazar Jovišić i dečak ostali su sami na njivi, gdje je, kako se sumnja, Lazar držao pištolj i dalje uperen u dječaka. Marko Jovišić i njegov maloljetni sin odvezli su se ka Staroj Pazovi da sačekaju brata od P. M., kojeg su takođe željeli da otmu.

Međutim, dječakov brat nije bio tu.

– Kada su shvatili da dječakov brat neće doći, oni su se vratili na njivu gdje su bili Lazar i Petar. Dječaku su tada vezali džemper oko glave, a onda ga ponovo strpali u auto. Uzeli su mu telefon i razbili ga kamenom, a onda su se uputili ka Belegišu – kaže izvor.

LANCI


Kada su stigli u vikend naselje kod Belegiša, oni su dječaku, kako se saznaje, lancima vezali ruke i noge za krevet.

– Dječak je tada zadobio povrede zglobova ruku i nogu, kao i u predjelu vrata. Za sve to vrijeme otmičari su komunicirali preko poruka na papiru – objašnjava pomenuti sagovornik.

Dječaka su u vikendici kod Belegiša čuvali Marko Jovišić i Aleksa Mrđa. Jovišićevi sinovi su otišli da nabave telefon i kartice koje bi koristili za razgovor s ocem dječaka.

– Oni su planirali da telefon i kartice iskoriste da bi iznudili od dječakovog oca novac – kaže sagovornik, i dodaje da su otmičari dječaku ukrali bicikl i sat koji zajedno vrijede čak 120.000 dinara.

Potraga za dječakom trajala je od subote od 23.15 sati pa sve do ponedjeljka u ponoć.

Nestanak dječaka prijavili su roditelji koji su posumnjali da im je sin otet, pošto je njegov brat shvatio da poruke koje mu stižu ne piše Petar.

– Oni su preko njega pokušali da ostvare kontakt sa starijim sinom, da bi namamili i njega – rekao je poslije pronalaska dječaka njegov otac Goran.

On je rekao da je njegov stariji sin po porukama koje ne liče na obraćanje mlađeg djeteta starijem posumnjao nešto.

– Stariji je onda pokušao da ga kontaktira, da ga čuje, međutim, mlađi brat mu se nije javljao jer mu oni nisu dozvoljavali. A sve vrijeme mu je bio uperen pištolj u sljepoočnicu – ispričao je medijima otac otetog Petra M.

Telefon otkrio gdje je dječak


Kako se saznaje, otmičari su se branili ćutanjem. Zabačena kuća u Belegišu u kojoj je otmičar Lazar Jovišić držao otetog dječaka locirana je preko mobilnog telefona kidnapera!

– U istrazi otmice prvo su privedeni Marko Jovišić (54) i Aleksa Mrđa, nakon što je identifikovano vozilo u koje je uguran dječak. Njih dvojica su zaustavljeni u “puntu” i privedeni, ali nisu odgovorali na pitanje o nestanku dječaka – kaže izvor.

Nakon privođenja najstarijeg Jovišića i Mrđe, patrola je dovela i N. J (17), mlađeg Markovog sina, ali je i on je ćutao o otmici.

– Stariji Markov sin Lazar nije bio kući. Nekoliko puta su ga operativci zvali na mobilni telefon, ali je aparat sve vrijeme bio isključen. To je bio signal da se krije i da je sigurno povezan. Vjerovatno je mislio da ako nije dostupan, policija neće moći da ga nađe. Međutim stručnjaci su locirali aparat – navodi izvor.