Novi detalji: Ubojica na motoru ispalio 4 metka, policija istražuje dvije osobe

Otkrivaju se novi detalji brutalnog ubojstva koje se nešto prije 14 sati dogodilo na Jadranskoj magistrali u Omišu.

Nasred ceste ubijen je 38-godišnji K. F. koji je s djevojkom sjedio u automobilu. Volkswagen je bio parkiran uz rub ceste kada je prišao ubojica na motoru i kroz otvoreni prozor ispalio najmanje jedan hitac u vrat muškarcu. K. F. je na mjestu preminuo.

Ubojica poštedio djevojku

Ubijen je pred očima svoje djevojke s kojom je neposredno prije ubojstva jeo fast food koji su prethodno kupili. Nju je ubojica poštedio i iz automobila je izašla neozlijeđena. Kako nam je ispričala svjedokinja koja je pritrčala u pomoć, šokirana žena je vrištala i čupala si kosu. Policajci koji su došli na mjesto ubojstva su joj pokušali pomoći da se smiri, a u policijskom autu s njom, zapravo jedinom pravom svjedokinjom ubojstva, su razgovarali i detektivi.

Ispaljena četiri metka

Ubojica je, prema broju čahura koje su pronađene na mjestu ubojstva, ukupno ispalio četiri metka, piše Dalmatinski portal. 

Odmah potom je  pobjegao na motoru i za njim još uvijek traje velika policijska potraga. 

Policija istražuje dva vlasnika motora

Policajci su pronašli dva motocikla koji odgovaraju opisu. Jedan je lociran u Šestanovcu, a drugi u Omišu i policija provjerava njihove vlasnike. 

Policija istražuje i kretanje ubijenog prije smrti te s kime je sve razgovarao. 

Motivi ubojstva  su još uvijek velika nepoznanica, no po svemu sudeći, radi se o egzekuciji. Nije ni jasno je li ubojica svoju žrtvu pratio ili je dogovorio susret na mjestu ubojstva pa ga je zaskočio motociklom i presudio mu.

Ubijeni je vlasnik beach bara koji je prije tri godine zapaljen

Ubijeni je živio u selu Pisak koje se nalazi uz obalu, pored Omiša.

K. F. je vlasnik beach bara koji je izgorio prije tri godine, na početku udarne turističke sezone. Tada se pisalo kako nije isključeno da je požar podmetnut te kako je navodno objekt duže vremena predmet imovinsko-pravnih sporova između suvlasnika.

Ubijeni muškarac se spominje kao vlasnik samo tog, ne naročito velikog, sezonskog ugostiteljskog objekta. Iako neki kažu da je bio problematičan, nije se u medijima spominjao kao dio kriminalnog miljea pa motiv ovakve egzekucije nije jasan.

Automobil u kojem je ubijen prekriven plahtom

Policija je tijekom cijelog popodneva obavljala očevid na mjestu ubojstva. Vjetrobransko staklo i prozori automobila bili su prekriveni bijelom plahtom. 

Svjedokinja je za Index prepričala stravičan prizor koji je zatekla odmah nakon brutalnog ubojstva. 

"Djevojka je čupala kosu"

"Čuli smo da žena vrišti i viče upomoć. Sin je izletio na balkon, a svi su onda otišli dolje", kaže za Index svjedokinja koja je među prvima došla na mjesto zločina.

Zločin se dogodio ni desetak metar od prvih kuća.

"Cura je izašla iz auta, on je bio propucan u vrat. Jedan momak mu je držao ruku na vratu. Djevojka je bila van sebe, čupala je kosu", ispričala je Indexu svjedokinja.