Novi detalji zločina koji je potresao Balkan: “Tako poremećen um vidio sam samo na filmu”

.

Ljupčo, koji je uhapšen u Turskoj nakon što je pobjegao pred makedonskim vlastima, član je desničarske proruske stranke u Makedoniji, a bio je aktivno uključen u građevinski sektor.

Glavni osumnjičenik za ubistvo djevojčice Vanje G. (14) i frizera Pančea Ž., Ljupčo Palevski Palčo, možda je i ranije ubijao, kazao je to novinar Dragan Pavlović Latas u emisiji Večernja emisija Bogdana Ilievskog na televiziji Alfa, navodeći da je moguće da se radi o psihopatu.

Latas kaže da je promatrao Palevskog u različitim razdobljima, uključujući neposredno prije prvog ubistva, razdoblje između dvaju ubistava te nakon drugog ubistva.

On ubije čovjeka u Velesu pa tri-četiri dana normalno živi u Skoplju. Drugi dan ima emisiju na svom podcastu, ubija djevojčicu i odlazi u Srbiju. Vidio sam ljude u Makedoniji koji su imali mini-rat, ljude poremećenog uma, od ratova, od ubistava, invalida, mrtvih, svega, ali nikada nisam vidio takvu koncentraciju, tako zlu kontrolu, tako poremećen um kojim upravljaju emocije, osim u jednom filmu – kod Hannibala Lectera u filmu Kad jaganjci utihnu i kod Palča – rekao je Latas, prenosi Blic.