Novi karanten uspostavljen u Cazinskoj gimnaziji (VIDEO)

CAZIN
Na području Cazina uspostavljeni su jedan izolatorij i dva karantena uz angažiranje svih raspoloživih ljudskih resursa.

Jučer je najavljeno uspostavljenje još jednog karantina na području grada Cazina. Danas je karanten u Cazinskoj gimnaziji sa kapacitetom od 56 mjesta osposobljen i spreman. Za vrijeme boravka u Trijažnom centru „Medresa“ vrši se testiranje nakon kojeg se osobe s negativnim nalazom smještaju u karanten „Gimnazija“. Pozitivne, odnosno zaražene osobe se izmještaju u Kantonalnu bolnicu Bihać ili u medicinski izolatorij „Sportska dvorana“ u Cazinu.

U Cazinu je uspostavljen jedan izolatorij i dva karantena čime se i zaokružuje potencijal ove lokalne samouprave, a pri tome je angažovan veliki broj pripadnika Civilne zaštite, volontera i mladih Cazinjana. Trenutno je u Trijažnom centru „Medresa“ smješteno 98 ljudi.

"Nama je cilj bio i obaveza da kroz svoje aktivnosti budemo blizu građana, da funkcioniše sistem Civilne zaštite", ističe gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević.

Grad Cazin je ove godine izdvojio za svoje poljoprivrednike preko milion konvertibilnih maraka, što će ljudima koji žive od poljoprivrede znatno olakšati trenutno stanje.

"Ljudski životi i opstanak naše zajednice su imperativ za grad Cazin, što bi trebalo da bude i za cijelu BiH", kazao je gradonačelnik Ogrešević.

Izlaganje gradonačelnika Cazina, Nermina Ogreševića, pogledajte u prilogu.