Novi napad u Kabulu: Raketa pogodila kuću blizu aerodroma

.

Novi napad dogodio se danas u Kabulu kada je u poslijepodnevnim satima raketa pogodila kuću udaljenu nekoliko kilometara od Međunarodnog aerodroma u glavnom gradu Afganistana.

Prema prvim informacijama lokalnih medija i dopisnika britanskih medija, raketa je pogodila kuću u naselju Khajeh Baghra koje je udaljeno nekoliko kilometara sjeverno od Međunarodnog aerodroma gdje su se u četvrtak dogodile dvije eksplozije.

Za sada, mediji nemaju informaciju o tome da li je bilo žrtava u novom napadu.

Također, u ovom trenutku nema potvrda o tome ko je izveo napad s obzirom da lokalni novinari prenose kako su raketne napade u Kabulu prethodnih godina izvodili kako pripadnici terorističke grupe ISIL-K, tako i talibani.

Ono što je indikativno jeste da napad dolazi samo dan nakon što je predsjednik SAD-a Joe Biden izjavio kako je novi napad u blizini Međunarodnog aerodroma u Kabulu moguć u narednih 24 do 36 sati što svakako otežava okolnosti evakuacije preostalih građana, ali i stranih državljana iz ove azijske zemlje.

Podsjetimo, prethodna dva napada u Kabulu izvršili su pripadnici grupe ISIL-K u četvrtak u kojima je stradalo više od 170 osoba uključujući i 13 američkih vojnika.