Novi Pazar / Ćorović: Tek ćemo u narednoj sedmici imati porast broja zaraženih!

aida c
Aktivistica za ljudska prava Aida Ćorović kazala je u večerašnjem Pressingu N1 kako je čula da je Vlada Srbije odbila pomoć iz Bosne i Hercegovine u vidu medicinskih timova koji su trebali ići u Novi Pazar, ali da su se predomislili te shvatili da to "ipak nije najpametnije", te da će ljekari iz Sarajeva i Turske otići u Novi Pazar i da se samo trebaju završiti privremene radne dozvole.

 

"Upravo sam čula iz Vlade Srbije da su ipak shvatili da to nije najpametnije i da će i ljekari iz Bosne i Tuske doći u Novi Pazar i sada se radi na privremenim radnim dozvolama. Za mene je najbitnija stvar da se sve vrijeme zataškava sa brojevima, a vidjeli smo da je najbogatija provincija Italije Lombardija doživjela zdravstveni slom. Mislim da nije bilo sramota da tamo gdje se zdravstvo urušava da nadležni kažu nemamo dovoljno kadrova. Mi još uvijek imamo infrastrukturu koja je ostala iz bivše Jugoslavije. Mnogo medicinskog kadra je napustilo Srbiju i mi smo desetkovani; nije to samo sa Novim Pazarom. I Kragujevac je sljedeće žarište. Tek ćemo u narednoj sedmici imati porast broja zaraženih zbog predizborne kampanje", naglasila je Ćorović.

Ćorović je u Pressingu željela uputiti molbu ljekarima i svim medicinskim radnicima.

"Ne radite najkrvaviji posao koji ljudsko biće može da radi da bi vas neko šutirao. Molim sve zdravstvene radnike da kažu dosta, jer su oni izloženi. Zato molim sve medicinske radnike da kažu dosta jer su čuvari naših života", navela je Ćorović.

Izvor: