Nogometni turnir u Kladuši – novi pehari za NŠ TALENT Cazin

slika
Proteklog vikenda održan je dječiji nogometni turnir u Velikoj Kladuši, u organizaciji omladinske škole nogometa ‘’Kladuša 2008’’. Na turniru je učestvovalo nekoliko nogometnih škola iz Cazina, a među njima i NŠ TALENT Cazin, u 3 kategorije (2009, 2010. i 2011. godište).

Najbolje rezultate ostvarilo je 2009. godište koje je osvojilo prvo mjesto u svojoj kategoriji.

U utakmici protiv NŠ GOMILA odigrano je 0:0. U drugoj utakmici protiv NŠ BANOVAC izborena je pobjeda rezultatom 1:0 golom Harisa Bašagića. Treća utakmica je završena istim rezultatom protiv škole VELESOVO iz Slovenije. I ovaj put strijelac je bio Haris Bašagić. Slijedeća utakmica je bila protiv NK VITEZ iz Bužima gdje je NŠ TALENT bila bolja i završeno rezultatom 2:0 za NŠ TALENT. Strijelac oba gola je bio Haris Bašagić i tim rezultatom plasiralo se u polufinale protiv nogometne škole LAV iz V. Kladuše, koja je završila istim rezultatom (2:0) i opet strijelac oba gola je bio Haris Bašagić.

Finalna utkamica, NŠ TALENT Cazin protiv NŠ ZVIJEZDA Kladuša završila se rezultatom 0:0. Pobjednik je tražen šutenjam penala. 

Junak utakmice je bio golman Naim Samardzić koji je odbranio dva penala i odveo svoj tim u pobjedu. Tokom čitavog tunira Naim Samardžić nije primio ni jedan gol.

U ovoj kategoriji u Dream team izabrani su Haris Bašagić i Vedad Porčić.

U kategoriji 2010. odigrana je prva utakmica protiv NK ĆORALIĆI i završena pobjedom NŠ TALENT i rezultatom 1:0. Strijelac je bio Hamza Vilić na odličnu asistenciju Adija Jusića.

Druga utakmica protiv škole DREAM TEAM Srbac završena je službenim rezultatom 3:0 jer je DREAM TEAM odustao.

U trećoj utakmici, sa ekipom OŠN KLADUŠA 2008 i direktnoj borbi za prvu i drugu poziciju u grupi NŠ TALENT Cazin završava porazom od 1:0. 

Kao drugi iz grupe u 1/4 finalu protiv teškog protivnika Škofi loka – Slovenija, NŠ TALENT poražen je sa rezultatom 1:0. Gol pada u zadnjoj minuti.

U kategoriji 2011. godišta ekipa NŠ TALENT osvojila je 2. mjesto.

U prvoj utakamici, NŠ TALENT Cazin, odmjerio je snagu protiv NK ĆORALIĆI koja je završila rezultatom 4:0 u korist NŠ TALENT.

Strijelci su bili Inas Šakonjić i Tarik Aličajić, oba sa dva postignuta pogotka.

Druga utakmica protiv domaćina turnira OŠN KLADUŠA 2008 završena rezltatom 1:0 u korist NŠ TALENT golom Tarika Aličajića.

Treća utkamica, NŠ TALENT protv škole VELESOVO Slovenija završava bez pogodaka (0:0).

U četvrtoj utakmici, protiv NŠ FENIKS Bosanska Krupa, pobjeda je pripala NŠ TALENT, rezultatom 2:0. Strijelci su bili Inas Šakonjić i Amar Pehlić. Ova utkamica je vodila u polufinale gdje se TALENT našla u duelu sa NK VITEZ iz Bužima.

Utakmica je završena rezultatom 2:0, a strijelci su bili Inas Šakonjić i Emel Bajramović.

Finalna utkamica je počela burno jer u prvim minutama NŠ TALENT prima dva gola od OŠN KLADUŠA 2008. Lavovskom borbom uspjeli su izjednačiti rezultat gdje je Inas Šakonjić briljirao i zabio dva gola.

Odluka je pala na penale. U prvoj seriji penale su šutali i pogodili Inas Šakonjić, Amar Pehlić i Zinedin Muharemović. Međutim uspješni su bili i šuteri OŠN KLADUŠA 2008.

Penali su se nastavili u vreloj navijačkoj atmosferi i to u 13 serija. Odluka je pala na golmana Muamera Kličića i igrača Zinedina Muharemovića koji je nastavio sa penalima do kraja.

Međutim, igrač i golman Eman Šakanović s druge strane imao je više sreće, te je na penalima odlučena pobjeda u korist OŠN KLADUŠA 2008.

U Dream team, 2011. godišta izabran je Inas Šakonjić i Muamer Kličić.

Bitno je napomenuti da su igrači sva tri godišta, na ovom turniru, pokazali kvalitetu NŠ TALENT i svojom lavovskom borbom pokazali se kao najperspektivnije ekipe na ovim terenima.

Posebna pohvala ide igračima Inasu Šakonjiću i Harisu Bašagiću koji su postigli po 6 golova na turniru.

Čestitamo ekipama i pojedincima na osvojenim nagradama!