Novi pritisci na predstavnika roditelja OŠ Cazin 1: Anonimne prijave za odgajanje Centru za socijalni rad

caz1

Priča i saga o renoviranju i rekonstrukciji škole Cazin 1, o probijanju rokova i optužbama za korupciju nadležnih za ovaj projekat još uvijek traje i nije poznato dokad će trajati, ali i šta će biti epilog. Nakon više pritisaka, ranije planirani protesti protiv gradonačelnika Ogreševića i uprave su otkazani. Radovi na školi još uvijek traju, rokovi su više puta probijani, djeca u školu išla u okolne objekte, a nije poznato hoće li biti završeni radovi ni do početka nove školske godine.

Danas se novim komentarom, u kojem govori o novim pritiscima, objavio jedan od roditelja, predstavnik roditelja Armin Omanović i njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

E ovako...Za one koji ne znaju, ja sam samohrani i dobar otac divne devetogodišnje curice koja se rodila sa tumorom i u periodu u dobi 3-12 mjeseci primila 10 kemoterapija, imala tešku operaciju i jedva je preživjela.

Mati njena ju je napustila prije 6 godina i ne javlja joj se, njena porodica koja živi u Cazinu okreće glavu na cesti od nas od sramote…

Ja sam joj sve priuštio i cijeli grad zna našu priču i koliko je ona sad dobra, zdrava i sretna curica.. I ona je glavni razlog što se borim za novu školu...

I onda danas, anonimna prijava da mi se pošalje Centar za socijalni rad i da mi se rade problemi ( a nakon mojih krivičnih prijava protiv Samira Lipovića, Zajke Čatakovića i Sanela Zulića, i još jedne osobe koju za sada neću imenovati)..
.
 

Saznaću ja ko je i…

A vi roditelji i građani, koji me povremeno kritikujete da glumim "vojskovođu" čisto da znate sa čime se sve borim (privođenja policije, plaćanja kazni pod prijetnjom zatvora, sada ovoga, i da ne nabrajamo).

Cazin I nova škola je naša prilika da se konačno probudimo i ako se ne završi sve u najkraćem roku i nedobog ne krene se u novu školu od 06.09. da pravimo haos i više nema šuplje priče… U protivnom bolje nismo ni zaslužili...”- napisao je na grupi Roditelji, uposlenici i učenici OŠ Cazin 1 Armin Omanović, predstavnik roditelja učenika OŠ Cazin 1, koji se duže vremena bore za prava svoje djece i protiv korupcije zbog čega su najavljivali proteste protiv gradonačelnika Ogreševića i gradske uprave, ali su zbog nedobijanja dozvola nadležnih institucija u Gradu Cazinu morali iste otkazati. Kako sad stoje stvari, roditelji neće odustati od prava za svoju djecu.