Novi projekti u cazinskim mjesnim zajednicama

Na inicijativu građana i uz podršku Grada Cazina u mjesnim zajednicama Tržačka Raštela, Gnjilavac, Ćoralići, Čizmići, Pećigrad i Skokovi u narednom će periodu biti izvršena rekonstrukcija lokalnih puteva ukupne vrijednosti 746.757 konvertibilnih maraka.

Ugovori za ove projekte potpisani su danas u kabinetu gradonačelnika Cazina i kako je tom prilikom istaknuto, riječ je o putnim pravcima  čiju rekonstrukciju su, uz inicijativu, i financijski podržali građani u ukupnom iznosu od 204.426 konvertibilnih maraka.

U Tržačkim Raštelima radovi će se izvoditi na rekonstrukciji puta u naselju Rošići i radi se o drugoj fazi projekta čija vrijednost je 59.426 KM. Delalići- Ćelar je putna komunikacija u mjesnoj zajednici Gnjilavac i vrijednost ovog projekta je 174.916 KM. Druga faza radova na lokalnom putu Kapići- Čizmići u mjesnoj zajendici Ćoralići koštaće 161.020 KM, a rekonstrukcija puta Gradina- Elezovo brdo u mjesnoj zajednici Čizmići 43.224 KM. U Pećigradu je putna komunikacija Donja Lučka- Mujkići takođe, obuhvaćena rekonstrukcijom i vrijednost radova je 132.224 KM, dok je u mjesnoj zajednici Skokovi lokalni put Ćatići- Šanac projekat koji će se realizirati uskoro i čija vrijednost je 175.945 konvertibilnih maraka.

Iako će svi radovi biti usklađeni s vremenskim prilikama, trebali bi biti okončani s početkom nove građevinske sezone.