Novi protesti “Pravda za Davida i Dženana” održat će se 12. maja

U Beču će 12. maja biti održani protesti “Pravda za Davida i Dženana” koje organizira porodica ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Otac Davor krajem prošle godine morao je napustiti Banja Luku i od tada je u Austriji. Za sada ne zna kada će i da li će se vratiti u Banja Luku.

Mirnim protestima prisustvovat će porodica ubijenog mladića Dženana Memića otac Muriz i sestra Arijana te članovi porodice koji žive u Beču, kao i advokat obje porodice Ifet Feraget, javlja Fokus.

Dok se u slučaju ubistva Davida Dragičevića ništa ne dešava već više od godinu dana, porodica Memić iščekuje presudu Vrhovnog suda FBiH nakon što je krajem aprila održana rasprava po žalbi Tužilaštva KS na prvostepenu oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću.

Muriz Memić u izjavi za agenciju Patria kaže da će nakon presude organizirati proteste u Sarajevu. S obzirom da će visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko danas pred Vijećem sigurnosti UN-a govoriti o ova dva slučaja, Memić kaže da je dobro dok se o njima govori.

Skupovi koji su se svakodnevno održavali u Banja Luci “Pravda za Davida” zabranjeni su do daljnjeg.