Novi slučaj nasilja: Muškarac štakama za hodanje krvnički pretukao bivšu suprugu

policija
M.M. (75) iz Smedereva u Srbiji osumnjičen je da je tukao svoju suprugu pesnicama u glavu, a potom uzeo i štapove pomoću kojih ona hoda kojima je nastavio da je udara u glavu, na osnovu prijedloga Osnovnog javnog tužilaštva u pomenutom gradu dobio je pritvor 30 dana.

 

Određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenu, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo. Postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici.

Naime, 11. jula osumnjičeni je svojoj bivšoj nevjenčanoj supruzi, nakon što je došao u njenu porodičnu kuću, bez jasnog povoda zadao više udaraca zatvorenom šakom u predjelu glave i tijela, a nakon toga uzeo i štapove pomoću kojih oštećena hoda kojima je nastavio da joj zadaje udarce u predjelu glave, usljed čega je oštećena zadobila povrede za sada neutvrđenog stepena. Po nalogu dežurnog javnog tužioca izvršen je uviđaj lica mjesta a izvršeno je i alkotestiranje osumnjičenog, kojom prilikom je utvrđeno postojanje alkohola od 0,6 promila, a oštećena je prevezena u Urgentno-prijemni blok Opšte bolnice u Smederevu gdje joj je ukazana medicinska pomoć.

Od strane tužilaštva je prema osumnjičenom najprije određeno zadržavanje, a potom je predloženo i određivanje pritvora, pri čemu je naročito u obzir uzeta i činjenica da je osumnjičeni dva puta pravnosnažno suđivan za krivična djela sa elementima nasilja.

Krivično djelo nasilje u porodici čini svako ko primjenom nasilja, prijetnjom da će napasti na život ili tijelo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, tjelesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. Ako je pri izvršenju krivičnog djela korišteno sredstvo podobno da tijelo teško povredi ili zdravlje teško naruši, zaprijećena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina – saopštili su iz OJT Smederevo.