Novi-stari vjetrovi u KO SDA USK donose nam vrelo političko ljeto u Krajini?

Home

Novi-stari vjetrovi u KO SDA USK donose nam vrelo političko ljeto u Krajini?


Posjeta Bakira Izetbegovića bio je pokušaj rješenja ili rješenje političkih sukoba u stranci koja je dobila najveći broj glasova na posljednjim izborima u Krajini. Naime, izvor blizak KO SDA USK ekskluzivno za portal USN.ba otkriva kako postoje veoma izgledne opcije da već prije jeseni dođe do promjena u Kantonalnom odboru SDA Unsko-sanskog kantona.

Javnosti je poznato da je na mjesto predsjednika SDA Bihać i predsjednika KO SDA USK ostavku podnio predsjednik Kadić Sead, da od oktobarskih izbora SDA Bihać čeka izbore u stranci. Ovo odugovlačenje u Bihaću, kao i rješavanje odnosno status stranke u Bužimu čiji problem je rezultiran gubljenjem načelničke pozicije u ovoj općini mnogi su zaobilazili, što centrali prije “velikih” izbora ne ide u prilog.

Popularnost predsjednika Dedića

“Popularnost trenutnog predsjednika KO SDA USK Dedić Šemsudina evidentno pada iz dana u dan i u stranci je svima jasno kako svakim danom i ovakvim radom samo gubimo, ništa ne dobivamo na političkom planu.” navodi jedan od članova i nastavlja “Koče Hadisa (Hadis Jusić) da završi izbore u Bihaću, koče izbore u Bužimu i znaju ako to završe da se moraju desiti promjene i u KO SDA USK, ali i u Vladi USK.”.

sda usk

Zauzimanje pozicija

Isti izvor dodaje, da se u ovom pravcu već intenzivno radi, a dodatno se krenulo u rješavanju ovog dijela problema nakon što posjeta predsjednika nije izrodila rješenja koja bi konkretizirala dalje korake, tvrdi da je vremena do “velikih” izbora sve manje i da se moraju zauzeti pozicije za oktobar 2018..

“Ukoliko SDA Bihać dobije predsjednika KO, a to ne bude Dedić što je najizglednija opcija, Bihać će “tražiti” s obzirom na 3 zastupnika u Skupštini poziciju premijera USK. Političko stanje i partneri se neće promijeniti, ali u SDA će se desiti promjene, SDA Bužim nema niti jednu bitnu izvršnu poziciju, a imaju dva zastupnika.”, zaključio je razgovor jedan od članova najjače stranke.

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 06/07/2017 - 06:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top