Novi tragovi Malčanskog berberina: Vojska pronašla jastuk, jorgan i otiske cipela

Jučer su pronađeni crni ženski veš, majica i hrana, za koje se sumnja da su ispale monstrumu

Opsežna policijska potraga za višestrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao Malčanski berberin, koji je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12) u naselju Brzi Brod kod Niša, traje već devet dana. 

Policija je našla više tragova koji ukazuju da monstrum stalno mijenja pozicije, svuda sa sobom vodi djevojčicu i skriva je po šumama ili napuštenim kućama po selima oko Knjaževca i Zaječara. 

Jučer su pronađeni crni ženski veš, majica i hrana, za koje se sumnja da su ispale monstrumu. Za njima i danas traga više od 800 policajaca, pripadnika BIA-e, lovaca i dobrovoljaca. Za potragu se koriste psi tragači, dronovi, termovizijske kamere i helikopteri.

Pronađeni su novi tragovi u okolini Knjaževca, gdje je trenutno u toku potraga za njima. Vojska je pronašla jastuk i jorgan, kao i tragove od cipela, pa policija pretpostavlja da je otmičar u blizini, pišu srbijanski mediji.

Otkad je počela potraga za silovateljem Malčanskim berberinom i djevojčicom Monikom, prošlo je devet dana, a današnji je uvjerljivo najhladniji.

Tako na području Knjaževca, gdje se danas pretražuje teren, temperatura varira od -2 na planinama i brdima u okolini do 2 stepena oko grada.

Podsjećamo, Monika je nestala 20. decembra na putu ka školi, u mjestu Brzi Brod, potraga za njom ulazi u deveti dan. MUP je trećeg dana potrage saznao da je u to vrijeme nestao i višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, i počeo je da istražuje ima li on veze s nestankom djeteta.

Četvrtog dana potrage, u gustom šiblju kod obližnjeg sela Malča, pronađen je njen ruksak u dobro napravljenom skrovištu, a u kome su bili šator i vreća za spavanje.

Počela je opsežna potraga i za Malčanskim berberinom. Petog dana potrage policija je zatražila pomoć od građana da, ukoliko ga negdje primijete, odmah jave. Tokom potrage za Malčanskim berberinom i Monikom pronađeni su dupli tragovi stopala.

Direktor policije danas je rekao i da je za otmičarom ipak raspisana plava međunarodna potjernica, iako je policija "95 posto sigurna da nije prešao državnu granicu".