Novinar UEFA-e "bocnuo" Bayern tokom tekstualnog prijenosa pa ekspresno dobio otkaz

bayarn
Novinar UEFA-e zbog provokativnih rečenica u tekstualnom prijenosu utakmice između Manchester Cityja i Bayerna dobio je otkaz, a Krovna kuća evropskog nogometa odmah je uputila izvinjenje Bavarcima, koje je novinar uvrijedio svojim komentarom.

 

Bayern je krajem marta otpustio trenera Juliana Nagelsmanna i na njegovo mjesto doveo Thomasa Tuchela, no već sada doživjeli su veliko razočarenje jer su ispali iz Kupa Njemačke od Freibruga, a na korak su i od ispadanja iz Lige prvaka jer su prvi meč od Manchester Cityja izgubili rezultatom 3:0.

Takvu situaciju u potpunosti je pogrešno procijenio novinar UEFA-e koji je za zvaničnu stranicu Krovne kuće evropskog nogometa radio uživo tekstualni prijenos utakmice protiv Manchester Cityja, kada je u jednom trenutku "bocnuo" čelnike Bayerna.

"Peni za misli Juliana Nagelsmanna", napisao je novinar nakon što je Manchester City došao do drugog gola i vodstva od 2:0.

Iako je imao šaljive namjere, jasno, njegovo ponašanje se nije svidjelo UEFA-i i odmah mu je uručen otkaz zbog tog komentara, pa će u budućnosti sigurno biti oprezniji kada se bude opuštao na radnom mjestu, odnosno kada odluči da izađe iz kože profesionalca.

UEFA kao potpuno objektivna i nepristrasna kuća nogometa je odmah uputila izvinjenje Bayernu, a novinar je dobio otkaz i potražit će drugi posao.