Novogodišnja čestitka KO SDP BiH USK

Povodom nastupajuće 2020. godine, u ime Kantonalne organizacije SDP BiH USK i svoje lično ime, građanima Bosne i Hercegovine čestitku je uputio predsjednik KO SDP BiH Unsko-sanskog kantona, Hajrudin dr Havić:

“Godina na izmaku, obilježena brojnim turbulencijama, političkim previranjima i vraćanjima u prošlost umjesto vođenja  konstruktivnog dijaloga o budućnosti,  građanima Bosne i Hercegovine nije donijela ništa dobrog. Beznađe u kojem već godinama samo najjači opstaju, a najsposobniji odlaze, nažalost obilježilo je i proteklu godinu.

Svjestan sam, kao i većina vas, da je u vremenima prepunim neizvjesnosti  izuzetno teško zadržati optimizam i vjerovati u prosperitetniju budućnost, ali sam i uvjeren da samo  zajedno, uz malo dobre volje i  suradnjom na svim razinama, možemo pronaći način kako da građanima BiH vratimo vjeru u  bolje sutra i kako da ovu državu oblikujemo po mjeri svih nas i za sve nas.    

Uz nadu da će godina koja je pred nama BiH građanima donijeti više sigurnosti,  da će se  fokus vratiti na nastavak započetih reformskih procesa i uvođenje neophodnih mjera za poboljšanje životnog standarda, te više kvalitetnog rada u interesu svih nas, svima  želim sretniju i uspješniju Novu godinu! “