Novogodišnja zabava za djecu u Bosanskoj kući u Birminghamu "Čarobnjak iz Oza"

Kao i prethodnih godina, bosanskohercegovačka asocijacija u Birminghamu je u suradnji sa BH UK Networkom organizovala tradicionalnu svečanu podjelu paketića djeci iz Birminghama i Wolverhamptona. U prazničnom raspoloženju sa posebno okićenom Bosanskom kućom i uz Djeda Mraza podijeljeno je preko 70 novogodišnjih paketića.

 

Na veliku dječiju radost Djeda Mraz je podijelio novogodišnje paketiće. Prostorije Bosanske kuće su bile ispunjene novogodišnjom pjesmom, smijehom i dječijom radošću. Djeca su imali prilku uživati u notama  disko muzike te neizostavnoj tomboli. Za ovogodišnju čarobnu atmosferu pobrinula se Meliha Hadžović, koordinator za bh.dopunsku školu Birmingham, koja je postavljanjem „Čarobnjak iz Oza“ scenografije, uspjela oživjeti njihove male mašte. Mališani su u prisustvu likova Doroti, Limenka, Strašila i Lava pobjegli iz stvarnog svijeta  te uživali u zajedničkoj igri i druženju. Roditelji su i ove godine odlučili počastiti djecu sa pizzama za sav dosadašnji trud u toku školske godine.

Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Domenico Moro, koji je ove godine bio izvanredan Djeda Mraz i podijelio djeci novogodišnje paketiće. Njegova divna supruga, Alma Aganović, je pomogla da  se paketići pripreme i na taj način iznenade mališani.

Veliko hvala i Eldinu Bašiću, sinu naše drage učiteljice Azre Bašić, koji je  uložio trud da svojom profesionalnim fotoaparatom snimi vesele dječije trenutke i prazničnu atmosferu.

Mnogo se zahvaljujemo svim volonterima za njihov uložen trud i utrošeno vrijeme da ovaj dagađaj bude bajkovit i nezaboravan.

Dječijoj radosti i igri nije bilo kraja.