Nožem ubio poznanika pa tijelo sakrio u šupi

Službenici Policijske uprave Bijeljina, u saradnji s Odjeljenjem za potrage i kriminalističko-obavještajne analize UKP-a MUP-a RS Banja Luka, uhapsili su Đorđa Bojkića (27) zbog sumnje da je u mjestu Jablanica kod Lopara ubio Luku Stevića (24), čiji je nestanak porodica prijavila prije nekoliko dana.

Jedan udarac

Navodno se radi o nekim neraščišćenim sukobima zbog jedne djevojke, ali istražitelji još ne žele govoriti o motivima. 

Okružni tužilac u Bijeljini Muriz Šabić, koji je rukovodio uviđajem, kazao je da je osumnjičeni Đorđo Bojkić izjavio da je ubistvo počinio udarcem nožem.

Stevićevo tijelo potom je zamotao u najlonsku foliju i odnio u šupu u neposrednoj blizini njegove kuće. Šupa se nalazi na livadi i potpuno je zarasla u šiblje i travu.

Tužilac Šabić najavio je da će, nakon što stigne izvještaj s uviđaja u Jablanici, sačiniti prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Bojkića.

Za Stevićem je trajala intenzivna potraga nakon što je 15. maja oko 22 sata krenuo iz porodične kuće u nepoznatom pravcu.

Pretraga terena

Nakon sveobuhvatne pretrage terena i preduzimanja operativnih i istražnih mjera i radnji, 18. maja uhapšen je Bojkić, koji je tokom kriminalističke obrade priznao da je u svojoj kući u Jablanici ubio Stevića u noći 15. maja te da je tijelo uklonio iz kuće da bi prikrio dokaze.

Bojkić je potom odveo policajce do mjesta gdje je sakrio tijelo.

Policija, zajedno s Okružnim javnim tužilaštvom Bijeljina, preduzima sve neophodne aktivnosti kako bi utvrdila uzroke koji su doveli do ubistva, saopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina.