Nudio policajcima 50 KM da ne plati kaznu od 100 KM, pa ga kaznili za podmićivanje

Home

Nudio policajcima 50 KM da ne plati kaznu od 100 KM, pa ga kaznili za podmićivanje


Vozač iz Šipova, inicijala S.P. (1966.), ispitan je jučer u policiji u Jezeru, zbog sumnje da je namjeravao da podmiti policajce.

Tokom kontrole saobraćaja, policija u Jezeru je zaustavila „audi“ kojim je upravljao osumnjičeni, a kojem je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,25 g/kg.

Kada je vozaču saopćeno da ja po Zakonu o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH za navedeni prekršaj predviđeno 100 KM novčane kazne, dva kaznena boda i 30 dana zabrane upravljanja motornim vozilim „B“ kategorije, te da će mu biti uručen prekršajni nalog, S.P. je policijskim službenicima ponudio novčanicu od 50 KM s ciljem izbjegavanja odgovornosti za počinjeni prekršaj.

Nakon što su mu policijski službenici rekli da je nuđenje novca krivično djelo, te da će biti lišen slobode, on je sjeo u vozilo i udaljio se s lica mjesta.

Istog dana u jutarnjim satim S.P. je pronađen i ispitan u svojstvu osumnjičenog u prostorijama Policijske stanice Jezero.

Protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela davanje mita u pokušaju i sprečavanje službene osobeca u vršenju službene radnje, saopćeno je danas iz Policijske uprave Mrkonjić-Grad.

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Objavio: Ned, 24/09/2017 - 14:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top