O rušenju crkve oglasilo se i Tužilaštvo BiH: Evo šta su naveli

.
Postupajući tužitelj informiran da je početak radova zakazan za subotu, te da će u narednim danima biti izvršeno uklanjenje objekta, kako nalaže presuda Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu

Nakon što su rani jutros započeli radovi na uklanjanju nelegalno izgrađene crkve u dvorištu nane Fate Orlović u Konjević Polju, oglasilo se i Tužilaštvo BiH.

Iz ove praviosudne institucije su potvrdili da je postupajući tužitelj koji radi na predmetu za neizvršenje presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, nakon zahtjeva za informacije od Vlade RS i nadležnog ministarstva o poduzetim aktivnostima, dobio je informaciju o početku radova u subotu, 05. lipnja/juna. 

- Nakon što je Tužiteljstvo BiH formiralo predmet za neizvršenje odluke Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu a u svezi izmještanja crkve u Konjević Polju, iz dvorišta Fate Orlović, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, zatražio je od nadležnih institucija informaciju o poduzetim aktivnostima, s obzirom na rok za izvršenje presude, navili su iz Tužilaštva BiH. 

- Postupajući tužitelj informiran da je početak radova zakazan za subotu, 05. lipnja / juna, te da će u narednim danima biti izvršeno uklanjenje objekta, kako nalaže presuda Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, stoji u saopćenju Tužilaštva.