Obama u Minhenu: Dobro mi pristaju "lederhosen"

Bivši američki predsjednik Barack Obama u nedjelju je, za boravka u Minhenu, u šali kazao kako je odjenuo "lederhosen", tradicionalne bavarske kožne hlače i zaključio da mu "jako dobro pristaju" pa će ih odijevati posebno za svoju suprugu Michelle.

"Na poklon sam dobio tradicionalne njemačke kožne hlače i u svojoj hotelskoj sobi sam ih isprobao. Moram vam kazati da u njima izgledam prilično dobro te mislim da ću ih odijevati za Michelle", kazao je Obama na otvorenju start-up konferencije Bits & Pretzels u bavarskome Minhenu.

Spomenuo je i da mu je palo na um da stavi lažnu bradu kako bi mogao prisustvovati čuvenom Oktoberfestu, s obzirom na to da mu je komplicirano posjetiti tako velik javni događaj. "A znate, tajna služba postane malo nervozna."

Za boravka u Njemačkoj Obama je komentirao poteze tinejdžerke Grete Thunberg, kazavši da je ta djevojka na sebe preuzela golemu i tešku zadaću koju bi trebale rješavati odrasle osobe, a ne mladi.

Organizatori događaja već dvije godine pokušavaju dovesti Obamu na konferenciju Bits & Pretzels, koja u Minhenu za vrijeme Oktoberfesta okuplja osnivače start-up firmi, investitore i brojne entuzijaste.