Uspješno obavljen drugi porod pacijentice pozitivne na Covid-19

Porod
. U Kantonalnoj bolnici Zenica jutros je obavljen drugi porod trudnice pozitivne na koronavirus, koja je na svijet donijela djevojčicu.

 

Porod trudnice pozitivne na Covid-19 predvodio je dr. Jasmin Hodžić, a koji je porodio i prvi slučaj trudnice pozitivne na koronavirus u zeničkoj bolnici. – Ovo je drugi porod, radi se o ženi iz Zavidovića koja je testirana jer je imala kontakt s nekim iz vana. Došao je pozitivan nalaz, jučer je hospitalizirana. Tako da, uradili smo carski rez, operirao sam je, kolegica dr. Bedrana Muračević je asistirala. Na svijet je donijela djevojčicu tešku 3,560 kilograma – kaže Hodžić.

Ističe da je uzet uzorak i od bebe, koja će biti testirana na koronavirus, te očekuju rezultate nalaz do kraja dana ili eventualno sutra.

Inače, prvi slučaj poroda trudnice pozitivne na koronavirus u Kantonalnoj bolnici Zenica obavljen je 30. aprila, kada je 24-godišnja pacijentica iz Maglaja na svijet donijela dječaka.

Podsjetimo, u zeničkoj bolnici zabilježena je i prva operacija pacijenta pozitivnog na koroanvirus. Naime, radi se o pacijentu iz Tešnja, koji je operiran nakon tegoba na području abdomena.

Izvor: