Obdukcija male Marije koja je silovana i ubijena otkrila jezive detalje

Marija

Marijin otac, koji živi i radi u inostranstvu, hitno se vratio u Rumuniju kada je saznao da je njegova starija kćerka mučki ubijena

Otac Marije S., osmogodišnje djevojčice iz Botošana, koju je u petak, kako se sumnja, silovao i ubio brat njenog očuha, pokušavao je bivšoj supruzi da uzme djecu jer, kako je naveo, nije dobro brinula o njima.

Marijin otac, koji živi i radi u inostranstvu, hitno se vratio u Rumuniju kada je saznao da je njegova starija kćerka mučki ubijena.

- Moja bivša žena nije dobro vodila računa o našim kćerkama. Više puta sam pokušavao da uzmem djecu kod sebe. Nije ih čuvala, nisam bio zadovoljan kako brine o njima - rekao je Valentin, otac ubijene Marije.

Rezultati obdukcije pokazali su da je osmogodišnja djevojčica umrla u mukama.

- Posljednji trenuci njenog života bili su stravični. Obdukcija je potvrdila da je dijete silovano, a potom zadavljeno - rekao je izvor iz istrage za rumunske medije.

Podsjećamo, tijelo djevojčice nađeno je u noći između petka i subote, a tri sata nakon što su majka i očuh prijavili njen nestanak.

Mariju je majka oko 20 sati u petak poslala da ode do kuće brata njenog nevjenčanog supruga po šerpu. Kako se djevojčica nije vratila poslije desetak minuta, majka je poslala mlađu kćerku da vidi zašto se zadržala. Djevojčica se ubrzo vratila i rekla da nije našla "ni strica ni sestru", nakon čega su rođaci krenuli u potragu za Marijom.

Nakon sat vremena alarmirali su i policiju koja je u rekordnom roku krenula u potragu. Više od 150 policajaca, volontera i građana češljalo je svaki metar sela i na kraju su tijelo djevojčice, polunago i krvavo, našli u šipražju kod šume, nedaleko od kuće osumnjičenog.

Potjera za njim se nastavila do subote do podneva, kada je konačno i uhvaćen. Njega su uočili kako se skriva u visokoj travi, nedaleko od mjesta zločina.

On je na saslušanju priznao zločin pravdajući se pijanstvom. Rekao je da je djevojčicu zadavio iz straha da nekom ne ispriča šta je uradio.