Obdukcija nije odgovorila na ključno pitanje o smrti djece, ide dodatno vještačenje

.

OBDUKCIJA nije dala odgovor na ključno pitanje o smrti troje djece, sedmogodišnjih blizanaca i četverogodišnjeg dječaka, koje je u noći s petka na subotu u Zagrebu ubio njihov otac Harald Kopitz.

Naime, kako je Index prvi sinoć objavio, istražitelji, koji su prvo vjerovali kako su djeca ubijena tako da ih je otac ugušio, sve su skloniji verziji da je ključno za smrt bilo trovanje, vjerojatno tabletama.

No na tijelima troje ubijene djece nađene su ozljede od gušenja, pa istražitelji sumnjaju kako je otac djecu i otrovao i gušio, doznaje Index. Moguće je i da je kod neke od djece smrt nastupila trovanjem, a kod neke gušenjem.

Sve bi to trebalo utvrditi toksikološko vještačenje nesretne djece koje je zatraženo. 

Osim pitanja što je bio neposredni uzrok smrti djece, istražitelji će u danima koji slijede tragati za odgovorima na pitanja što je počinitelja nagnalo na ovakav zločin, je li sve planirao, ali i je li bio pod utjecajem sredstava koja bi utjecala na njegovo rasuđivanje.

Ubojica Harald Kopitz je u međuvremenu i dalje na bolničkom liječenju i tek treba biti ispitan. Ravnatelj Vinogradske Davor Vagić jučer je rekao kako se provode svi nalazi kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem psihofarmaka, pri čemu se vjerojatno misli na lijekove koji utječu na psihičke procese.

No psihijatar Herman Vukušić smatra kako je gotovo nemoguće da psihofarmaci budu uzrok ovakvog stravičnog čina.

Mediji iz BiH objavili su, pozivajući se na neslužbene informacije, kako će djeca biti pokopana u Neumu. Avaz javlja da je majka odmah nakon ubojstva otišla k roditeljima u Neum. Načelnik tog mjesta kazao je kako će, ako djeca budu tamo pokopana, proglasiti Dan žalosti.

Izvor: