Obdukcija potvrdila - Dječak stradao igrajući se sa puškom sa bratom / Kramer: Riječ je samo o nesrećnom slučaju

.
Tužilaštvo nije htjelo informisati javnost o slučaju prije nego što prikupe sva potrebna obavještena, kako ne bi narušili prava i interese maloljetnih lica obuhvaćenih ovim događajem

 

Dvanaestogodišnji dječak koji je jučer smrtno stradao na području opštine Rogatica nakon što je pogođen hicem iz puške nepoznatog kalibra, igrao se sa puškom sa rođenim bratom. Danas je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu naredio obdukciju tijela dječaka.

Dežurni tužilac, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo, preduzeo je sve zakonom propisane mjere radi utvrđivanja okolnosti ovog događaja.

Tužilaštvo također nije htjelo informisati javnost o slučaju prije nego što prikupe sva potrebna obavještena, kako se ne narušavaju prava i interesi maloljetnih lica obuhvaćenih ovim događajem.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer juče je rekao da je dvanaestogodišnji dječak, čije je tijelo pronađeno juče u porodičnoj kući u Rogatici, nastradao dok se igrao napunjenom puškom sa još jednim dječakom.

On je dodao da je, najvjerovatnije, riječ o nesrećnom slučaju, rekao je Kramer.

- Velika tragedije se desila u našem malom mjestu, djeca su u kući pronašla  pušku i igrala se sa njom i kako je opalila ne znamo ali je ugašen jedan mladi život, rekli su mještani opštine Rogatica.