Obiman dnevni red za narednu sjednicu Skupštine USK

U utorak 10. Septembra 2019. godine biti će održana 7. redovna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona sa početkom rada u 10:00 sati

Obiman dnevni red od 20 tačaka uglavnom čine izvještaji javnih ustanova i firmi u vlasništvu Unsko – sanskog kantona od čega se izdvajaju Izvještaji o realizaciji kantonalnih i federalnih novčanih podrški u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za 2018.godinu kao i Izvještaji o radu  ŠPD Unsko – sanske šume i komisije za koncesije USK za 2018. godinu. Iz oblasti privrede tu je još i Izvještaj o radu JU „Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona“ Bihać za 2018.godinu.

Iz oblasti zdravstva planirano je razmatranje Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju Zdravstvenih ustanova Dom zdravlja Bihać, Bosanska Krupa, Velika Kladuša, Ključ, Cazin, Bosanski Petrovac, Sanski Most za 2018. godinu.

Također, biti će govora i o radu medija pod ingerencijom USK, odnosno Izvještaji o radu TRV USK i Unsko – sanskih novina.

Planirana je rasprava i o Nacrtu Zakona o priznavanju inostranih obrazovnih kvalifikacija i Odluci o kriterijima za dodjelu sredstava za podršku udruženjima nacionalnih manjina za 2019.godinu kao i o Izvještaju o radu Kantonalne upravne civilne zaštite za 2018.godinu.