OBJAVLJEN JAVNI POZIV: Općina Bosanska Krupa (su)finansira projekte mladih

Općina Bosanska Krupa poziva sve omladinske organizacije, fondacije i neformalne grupe mladih da kandiduju programe i projekte koje žele da se (su)finansiraju iz granta za mlade. Javni poziv je otvoren do 6. jula 2018. godine (petak).

Osnovni cilj je podržati projekte mladih u različitim oblastima djelovanja: ekologija, kultura, sport, društveni život, obrazovanje, socijalna zaštita, infrastruktura i dr.

Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju omladinska udruženja sa sjedištem na području općine Bosanska Krupa; fondacije koje rade za mlade; neformalne grupe mladih sa područja općine Bosanska Krupa koje imaju podršku udruženja i fondacija registriranih u Bosni i Hercegovini.

Maksimalan iznos sredstava za (su)finansiranje projekta iznosi 1.500,00 KM, a maksimalan iznos koji može dobiti jedno udruženje, fondacija i grupa iznosi 2.000,00 KM.

Omladinska udruženja koja su učestvovala na pozivu za (su)finansiranje projekata NVO sredstvima budžeta općine Bosanska Krupa za 2018. godinu i koja se nalaze na utvrđenoj rang listi, ne mogu ostvariti pravo na dodjelu sredstava po ovom javnom pozivu.

Nakon donošenja zaključka o raspodjeli sredstava, općinski načelnik sa aplikantima zaključuje ugovor koji sadrži prava, obaveze i odgovornosti, način praćenja provođenja odobrenog projekta, način praćenja namjenskog trošenja sredstava, te elemente narativnog i finansijskog izvještavanja o provođenju projekta.

Sredstva će biti doznačena nakon potpisivanja ugovora, jednokratno ili u ratama, u skladu s prilivom budžetskih sredstava Općine Bosanska Krupa.

Javni poziv koji osim ovih informacija sadrži spisak neophodne i popratne dokumentacije, kriterije, te način apliciranja kao i prijavni obrazac dostupni su i na stranici Općine Bosanska Krupa pod linkom: http://opcinabosanskakrupa.ba/javni-poziv-za-su-finansiranje-projekata-iz-granta-za-mlade/.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod stručnog saradnika za rad s mladima i nevladinim organizacijama, lično, putem telefona (+387 37 961 460) ili mail-a: kaja-87@hotmail.com.