Objavljena smrtovnica Jasmine Dominić, otkriven uzrok smrti

Jeziv zločin o ubistvu Jasmine Dominić, o kojem bruji cijela regija, konačno je utvrđen, a proces i suđenje tek trebaju nastupiti.

Danas je objavljena smrtovnica nastradale, čije je tijelo, 19 godina nakon što je nestala, prije nekoliko dana pronađeno u zamrzivaču porodične kuće u međimurskom mjestu Palovcu

Za ubistvo se sumnjiči Jasminina sestra Smiljana Srnec. Prema nalazu obdukcije koja je obavljena danas, kako javlja Jutarnji.hr, uzrok smrti nesretne žene je puknuće lobanje. Smiljana je Jasmini zadala najmanje dva udarca u glavu tupim predmetom.

Prethodno se nagađalo i da je Jasmina Dominić bila trudna, tri izvora potvrdila su obdukcijom da to nije tačno. Njeno je tijelo u zamrzivaču bilo prekriveno crnom vrećom za smeće te potom plahtom i još jednom vrećom za smeće, a na glavi je bila sasušena krv.

Cijeli nalaz obdukcije još nije službeno objavljen, a Smiljana Srnec bi trebala biti ispitana 20. februara oko 10 sati.

Prema najnovijim informacijama, službeni nalaz obdukcije je u Kantonalnom državnom tužilaštvu u Varaždinu, ali ne žele izlaziti s detaljima zbog tajnosti postupka.

Osumnjičena Smiljana dobila je novog advokata, a radi se o Krešimiru Golubiću. Kako prenose regionalni mediji, Smiljana se odlučila braniti šutnjom i ne davati službene iskaze.

Odbranu osumnjičene Smiljane Srnec najprije je preuzeo advokat Davorin Zlatarek. Ipak, nadležno državno tužilaštvo zatražilo je od Suda da advokat Zlatarek ne sudjeluje u ovom predmetu. S obzirom na to da je ranije bio na dužnosti Općinskog državnog tužilaštva, a postoji mogućnost da je u tom periodu sudjelovao u nekim radnjama povezanim s ovim slučajem, pa bi zbog toga mogao biti u sukobu interesa, kako prenosi avaz.ba.

Image