Objavljeni detalji hapšenja dvije žene u Sarajevu zbog napada na policajce

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je da su policijski službenici Četvrte PU uhapsili maloljetnu A.A, rođenu 2001.godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Kako navode, ona je u ulici Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo, prilikom intervencije, fizički napala policijske službenike. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a AA. je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zdržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Podsjetimo, jučer smo izvijestili o ovom događaju, te smo objavili video hapšenja. Danas su objavljeni detalji događaja.

Kako su dalje naveli u MUP-u, jučer oko 10.20 sati, policijski službenici Prve PU lišili su slobode Č.E., rođene 1981.godine zbog oštećenja tuđe stvari i šprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. Ona je u ulici Mahmutovac, općina Stari Grad Sarajevo, tvrdim predmetom razbila prozor i oštetila fasadu kuće vlasništvo Lj.E. iz Sarajeva. 

Prilikom intervencije policijskih službenika, navode iz MUP-a, ona je fizički napala policijske službenike. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a Č.E. je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zdržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.