fbpx Objavljeni rezultati istrage protiv oca koji je bacio djecu, nije bio neubrojiv

Objavljeni rezultati istrage protiv oca koji je bacio djecu, nije bio neubrojiv

Home

Objavljeni rezultati istrage protiv oca koji je bacio djecu, nije bio neubrojiv

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neubrojiv. Zaključilo je to no Tužilaštvo Hrvatske koje je završilo istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubistva vlastite djece.

"- Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru. Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinilac, dakle optuženi u vrijeme počinjenja krivičnog djela nije bio neubrojiv" - kazao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog tužilaštva u Zadru. 

Otac monstrum i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Zbog zdravstvenih problema uskoro bi trebao biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Tokom cijelog trajanja postupka branio šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu, prenosi Avaz.ba.

"- Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni tužilac ima pravo predlagati produženje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice" - objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubistva. 

"- Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih krivičnih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina" - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Topic
Objavio: Čet, 16/05/2019 - 19:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top